V Seredi pribudol nový servisný cyklostojan

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

V mesiaci máj 2019 vyhlásil Trnavský samosprávny kraj súťaž, v ktorej mohli obyvatelia kraja hlasovať za projekty, ktoré v rámci Participatívneho rozpočtu župa finančne podporí. Jeden z návrhov, za ktorý mohli obyvatelia hlasovať bol aj projekt OZ Mám rád cyklistiku s projektom, ktorý počítal s osadením dvadsiatich nových stojanov na bicykle na území mesta Sereď, ktoré mali nahradiť staré nefunkčné stojany. Súčasťou projektu malo byť aj osadenie špeciálneho servisného cyklostojanu.

Tento projekt bol v hlasovaní úspešný a tak sa členovia OZ Mám rád cyklistiku pustili do realizácie. V meste už pribúdajú nové stojany na bicykle a priebežne sa dopĺňajú ďalšie. Od začiatku októbra už bude cyklistom slúžiť aj nový servisný cyklostojan, ktorý je nainštalovaný na cyklotrase za zadnou bránou mestského parku. Ako povedal Erik Štefanek: „Servisný stojan bude slúžiť ako domácim, tak aj cezpoľným cyklistom na základné opravy bicykla. Stojan je v zábere kamery, tak veríme že odolá prípadnému vandalizmu a budeme sa z neho môcť všetci tešiť. Za touto aktivitou stojí naše OZ Mám rád cyklistiku v spolupráci s Mestom Sereď. Projekt podporili Trnavský samosprávny kraj a Tvoríme kraj.“

Servisný cyklostojan umožňuje dofúkať pneumatiky, opraviť defekt, či využiť náradie k rôznym iným neočakávaným jednoduchým opravám ako je uvoľnený pedál, nosič či detská sedačka. Používa sa veľmi jednoducho a je kompatibilný so všetkými typmi bicyklov.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: