Tatranská Lomnica hostila Seredčanov

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Členovia klubu ZŤP a Denného centra pre seniorov v Seredi sa v mesiaci júl zúčastnili týždenného pobytu v Tatranskej Lomnici. Zájazd mala pod patronátom Ružena Ladicsová, ktorá zorganizovala všetko do najmenších detajlov.

Účastníci mali na každý deň pripravený program v podobe výletov či turistiky. Jedným z nich bol aj celodenný výlet do Sraej Ľubovne spojený s návštevou Ľubovnianskeho hradu. V ňom sa nachádza múzeum s pútavými expozíciami, ktoré poučili návštevníkov o dejinách hradu i okolitých obcí, zoznámili ich s dobovými remeslami, vojenstvom či šľachtickými rodmi spätými s touto oblasťou. Veľkým turistickým lákadlom bola aj expozícia ľudovej architektúry – skanzen nachádzajúci sa pod hradom. Seredčania nevynechali ani expozíciu liehovarníctva v Hniezdnom.

Počas pobytu rekreanti absolvovali aj jedinečný fakultatívny výlet a to Kláštor kartuziánov v obci Červený Kláštor, splav Dunajca na plti a súčasťou bola aj návšteva stredovekej lekárne mnícha Cypriána.

Všetkých očaril aj tzv. Goralský deň. Súčasťou bola prechádzka Bachledovou dolinou, chodníkom korunami stromov, návšteva Ždiarskeho múzea s goralskými krojmi a tradíciami. Spoločne sa vybrali do Tatranskej Javoriny na zámoček kniežaťa Hohenlohe. Spestrením zájazdu bola aj oslava životného jubilea organizátorky Ruženy Ladicsovej. Nechýbala ani vynikajúca torta a šampanské na prípitok. Čerstvý vzduch, príjemná spoločnosť a zaujímavý program si všetci dosýta užili a domov prišli obohatení o krásne zážitky.
 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: