PRÁVE TERAZ: Osoba pozitívna na nákazu vírusom COVID-19 z obce Pata

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Pata | Práve v týchto chvíľach došlo k potvrdeniu osoby pozitívnej na nákazu koronavírusom bývajúcej v obci Pata. Táto osoba je podľa informácií momentálne hospitalizovaná vo Fakultnej nemocnici v Trnave.

Napĺňajú sa predpoklady šírenia vírusu a je zrejmé, že v ohrození je skutočne každý občan. Nie je hanbou v súčasnej dobe byť pozitívnym – mnohí z nás tento fakt nemusia vedieť až do prvých príznakov, keďže testovanie plošne na Slovensku vykonávané nie je. Problémom je zanedbávanie individuálnej ochrany nosením rúška a zbytočným zdržiavaním sa v priestoroch, ako obchody a pod., kde dochádza k väčšej koncentrácii ľudí.

Vyzývame všetkých občanov k maximálnej zodpovednosti v záujme eliminovania šírenia vírusu.

Bližšie informácie prinesieme po ich získaní od kompetentných orgánov.

95 KOMENTÁRE

  1. Aby ho mohli anonymovia, ako ty vyhlásiť za šíriteľa moru? Našťastie je obyvateľstvo ešte stále chránené pred takými bulovcami, ktorí potrebujú vedieť, kto je nakazený, aby všetci vedeli. Otestuj sa sám a možno budeš ďalší pozitívny. Potom zverejni meno a adresu, aby si pochopil, prečo sa mená nezverejňujú.

  2. Všetkých čo prišli z talianska, Nemecka a rakúska, bývajú v Seredi a nedodržiavajú karanténa, pôjdeme do radu…

  3. Pre mmm preco by to bemohla mat ked bola v karantene sak to mohla doniest odniekial zo zahranicia a bola pre istotu 14 dni doma a ukazalo sa to

  4. Ja som reagovala na to ze každý občan je v ohrození.. A po dedine asi nechodila teraz keď bola v karanténe keď PRIŠLA ZO ZAHRANICIA (vraj robí letisku) ale ktovie nedávam za ňu ruku do ohňa..

  5. Ja som reagovala na to ze každý občan je v ohrození.. A po dedine asi nechodila teraz keď bola v karanténe keď PRIŠLA ZO ZAHRANICIA (vraj robí letusku) ale ktovie nedávam za ňu ruku do ohňa..

  6. želám skoré uzdravenie, je možné že sa nakazili ďalší ľudia, v krvi bude mať protilátky a bude môcť darovať plazmu .. všetko zlé je na niečo dobré

  7. Čakaj návštevu polície pre šírenie poplašnej správy ! V Pohode sú všetci zdravý a preverene karantenou cez 30 dní ale ty sa daj vyšetriť hneď jak pôjdeš s vysluchu 😉

  8. Jašaran dával by som si pozor čo píšeš lebo šírenie poplašnej správy je trestné a áno bol som v Taliansku ale pred 3rokmi.Ale vidím ze si dakto robí reklamu.

  9. Ludia, uvedomte si, ze siritelom nakazy moze byt KAZDY Z NAS ! Kazdy jedinec, ktory co i len vyjde na ulicu. Par minut pred nim totiz po ppriestore mohol prejst iny siritel nakazy.

    Nepatrajte po mene osoby, ktora je pozitivna – nie je to podstatna informacia. Dolezite je, aby ti, ktori sa s touto osobou stretli, boli v karantene.

    A dolezite je, aby sme vsetci dodrziavali zakladne pravidla hygieny, nosili ochranne ruska a co najmenej chodili medzi ludi.

    Jednoducho cielena a DOBROVOLNA IZOLACIA.

    To je zatial asi tak maximum, co mozeme spravit.

  10. Už je dávno po 14 dňoch aj keď na neho sa opatrenia nevstahovali nakoľko došiel pred vypuknutím pandemie ,ale už to nechaj na preverenie Políciou pretože rozvozar je preverený ÚRADOM VEREJNÉHO ZDRAVTNICTVA ! Teba za šírení poplašných správ preveria tiež a vo vyhlásení tohoto stavu SR Vládou SR je to obzvlášť závažný trestný čin tak zlý ťah a je o tom oboznámená už Polícia a p.Majko im poskytne Tvoju IP adresu tak dobrého právnika si zhaňaj Debilio !

  11. Prosím Vás, ukľudnite vášne. Áno, skutočne robí letušku a prišla zo zahraničia. No bola v karanténe, odkedy prišla domov, čo je už vyše týždňa a osoby, ktoré s ňou boli doma, sa nikde po dedine nepohybovali. Boli tiež v karanténe spolu s ňou. Nešírte hlúposte a radšej počkajte na overené informácie. A aby ste sa nepýtali, odkiaľ toto viem, to dievča je moja kamarátka.

  12. Tak Rozvozar je po preverený a nahlásení a to ÚRADOM VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA ale to Ty budeš asi väčši odborník a je dávno po karanténe aj keď sa ta na neho ani nevyťahovala nakolko došiel pred vyhlásením Pandémie … Tak že zlý ťah a širenie poplašnej správy vo vyhlásení mimoriadneho stavu je obzvlášť závažný trestný čin čiže si zhanaj právnika Debilko lebo polícia je oboznámená tvojim šírením poplašných správ a p.Majko im odovzdá tvoju IP adresu Ty Anonim 😂

  13. Píše sa všade že mestska policia chodi a rozpúšta skupiny..nehovorim že to nerobia…ale kto dovolil dnes si kopat na bránu na stadione v Seredi??? cca 10 chlapcov vek okolo 18 a dve dievčata a samozrejme ruška nic..to ozaj tie tupela mladé to maju na háku..alebo ich rodicia…

  14. Ludia, naco sa starat kto je ta slecna a podobne. Zacnite pekne od seba, zdrzujte sa doma, robte deti a nie spiclovat, udavat a co ja viem co.

  15. Neboj sa, trotli co ti pisu, ze sa o teba bude zaujimat policia, trepu nezmysly, nemaju absolutne pravne vedomie. Tvoj citat, „Jeden taky rovzaza v pizzerii pohode pizzu“ si daj vytlacit na tricko, nos ho po pate a kazdy jeden z nich ti moze oblizat prsty na nohach 🤣🤣🤣 chalosi jaky ste strasidelni 🤣🤣🤣

  16. Podľa mňa by to mali vedieť občania aby vedeli či neboli v kontakte z jej rodinnými príslušníkmi trebárs v obchode? Takýmto utajovanim sa to bude šíriť ďalej

  17. Hoci kto to môže mať veď každý chodí do obchodu a rúško je len na oko a kto má dobrú imunitu tak sa to neprejavy ale môže byť nosičom a hlavne tí čo robia vo veľkých halách ako Amazon veď od tial posielajú ľudí z teplotou domov aj to len vtedy keď nevládzu robiť a hlavné je že veľa ľudí z paty tam robí a nemôžu zostať doma lebo im nedajú dovolenky a len tak ich doktorky nevypisu na maródku

  18. Mali by dat vediet kto to je pre bezpecnost ostatnych.Co ked a kde vsade chodila.Z kym sa stykala.Uz sama by to mala z ludskosti oznamit.Ma aj ona svojich blizkych.Ci tych upozorni a inych nie?ZAmyslenie???

  19. Reagujem na komentár od Anonyma vyššie, Nemôžem Vás osloviť menom, keďže neviem, kto ste. Takže, drahý anonym, pozítívne testované dievča nie je žiadna organizátorka MDŽ. Je to letuška. Ak by ste si prečítali môj komentár vyššie, tak ste si ten svoj mohli odpustiť. Nešírte nepravdivé informácie a nezavádzajte ľudí, ak všetko, čo viete, sú len nepodložené domienky a fámy.

  20. Pre Soňa je to uvedené vyššie v komentári a vy si myslíte že jej rodinný príslušníci nemôžu byť nositelia vírusu keď boli s ňou v kontakte? Trošku sa zamyslite veď všetci sa bojíme o seba a svoje deti a vnúčatá veď Pata není tak veľká aby sa tu nemakazili od nich ďalší ľudia modlíme sa všetci aby to tak nebolo

  21. Už to neriešte veď je v nemocnici a dúfam že sa vyzdravie a bola stále doma a ty čo sa boja nemajú chodiť po návštevách a seďte doma na riti načo beháte nemusíte stále klebety roznášať kto skym a kde čušte doma😠😠😠

  22. Mňa keď nejaký nezodpovední ľahostajný deges nakazi tak to bude jeho poslední den života. Hallo prebudte sa ľudia. Rúško povinne, hygiena a vzdialenosť od ľudí. Nie ste analfabeti sakra už ❗

  23. Anynom. Keďže je to moja kamarátka, tak som s ňou v každondennom kontakte a viem, že bola v domácej karanténe s dvoma príslušníkmi rodiny, ktorí sú aj naďalej v domácej karanténe. Takže nikoho iného nakaziť nemôžu, ak by im aj vírus potvrdili. Ja chápem, že ľudia sa boja o svoje zdravie aj o zdravie svojej rodiny, ale pochopte, že ona je človek tak, ako my ostatní a zverejnenie jej mena, kým to ona sama nedovolí, je jasné porušenie GDPR. Je to dospelé a zodpovedné dievča, ktoré nebehalo medzi ľuďmi a ak by bola s niekým v priamom kontakte, tak by ich o tom informovala, no s nikým z dediny sa okrem dvoch príšlušníkov z rodiny nestretla. A tí sú, ako som povedala, doma na ďalších 14 dní. Ak sa im objavia príznaky, príde pre nich sanitka a vezme ich na testy. Nie je normálne, aby cudzí ľudia chodili postávať pred jej dom len preto, že je z menšej dediny a každý každého pozná. Toto by si mal zase uvedomiť každý normálny človek.

  24. Každý sa bojí o svoje rodiny ale to dievča chodilo do roboty ako každý iný a že to dostala za to nemôže čo ju chcete teraz za to ukrizovat? Dodržujte hygienu a buďte doma tak ochránite rodinu

  25. Prosime diskutujucich, aby zvazovali, co napisu verejne. Jedna sa o situaciu, ktora sa zial s najvacsou pravdepodobnostou bude opakovat u viacerych ludi – ako sme pisali uz vyssie, nik z nas netusi, kto je infikovany, kedy a kde sa infikoval a prideme na to az vtedy, ked choroba prepukne.

    Berte prosim ohlad na infikovanu osobu a jej rodinu. Pri kazdom komentari si uvedote, ze zajtra zial moze byt infikovany niekto blizky vam.

    Skuste rozmyslat nad moznymi dosledkami kazdeho prispevku.

    Co sa tyka oznacovania ludi ci fiiriem, kde „akoze“ moze byt niekto infikovany a mal by to akoze tajit, sa autor takejto spravy moze dostat do konfliktu so zakonom.

    Chapem, ze socialne siete ludom dali slobodu v sireni informacii a vyjadrovani nazorov, o ktorej pred niekolkymi rokmi nesnivali.
    Na ovladanie takehoto druhu slobody je ale treba aj ZODPOVEDNOST a povinnost mysliet pri pisani kazdeho prispevku. Ak niekto tuto povinnost opomenie, alebo prestane respektovat, ze pravo jedneho cloveka konci tam, kde zacina pravo cloveka druheho, pomerne automaticky musi pocitat s tym, ze sa dotknuta strana moze aj branit.

    Vdaka za pochopenie.

  26. Musím súhlasiť s p. Majkom ale nedá mi nereagovať. Nechcem robiť paniku ale vraj je na našej Zemi milión ufonov z galaxie trektinofobuloskalachtropia. Dávajte si na nich pozor hahaha.

  27. Pan majko a ako viem ci s om bol v kontakte ked nevieme meno? Ako viem kto mabyt v karantene? Velice mame nahlasovat aj ked nevieme koho ziadny zoznam ci oznacenie adries aby sme sa tim miestam vyhybali a nebodaj sli vytahom uplne dotiahnute do konca tato karantenna fraska….

  28. Pani alebo slecne prajem skore uzdravenie.
    Urcite by som nezverejnovala nikoho meno, ako na co ved to nijako nemoze. Ked boli cela rodine v karantene. To asi len taki ti super obcania aby mohli ukazovat prstom a lincovat ludi.
    Kazdy sa boji, no dodrziavat hygienu a drzat si odstup od ludi a bude ok. Ak sa velmi bojite tak budte doma a nemusite sa bat ze chytite nieco v obchode alebo nebodaj vas niekto nakazi.

  29. Ludia – kluuuuud.
    Ak ste dodrziavali pokyny (ruska vonku, chodit von len v nutnych pripadoch, hygiena), tak je riziko nakazy male. Ak ste nedodrziavali – sami si mozete za to ak ochoriete. Je jedno kto bol nakazeny. Kazdy den mozete chodit okolo ludi, ktori su nakazeni, ani o tom neviete (a nemusia o tom vediet ani oni). Nepotrebujete vediet kto bol nakazeny. Ak ste boli v kontakte s nakazenou osobou, tak sa to dozviete od pracovnikov Uradu verejneho zdravotnictva. Oni su povereni preverovanim kontaktov nakazenych osob. A potom mozete sledovat seba, ci dodrziavate karantenu. Nerieste ci danu osobu poznate, pribudnu dalsi, mozno to budete aj vy. Ja prajem rychle zotavenie dotycnej osobe aj jej rodine.

  30. a kto bude platit uver za mna ? Firma zatvorena plat minimum och bud skapem na covid alebo od hladu este aj stavkove su zatvorene ani podat si nemozem nato 🙁 este ze je vinoteka otvorena a pizza buba haa na tranzite mam defekt ani na drevo nemozem a na vahu ani kaperi neberu na plavak cele zle more

  31. Anonym,na to je tam vláda,ľudia nemôžu za to,že nemôžu pracovať,v iných krajinách to riešia,EU vyčlenilo strašne veľkú sumu,samotné krajiny tiež,lebo to nebude sranda.Teraz sa bude musieť investovať,investovať.Lebo po epidémií nastanú krušné časy,hlavne pre pracujúcich.A tu sa ukáže koho sme si zvolili.Ci budú zachraňovať banky a veľké koncerny,alebo pomôžu malým podnikateľom a hlavne pracujucim,alebo všetkým
    Namaľovať plagatik a nadávať na Smer,a plakat u toho už nebude stačiť.

  32. No tak isto to nebude hoax. Pelegrini povedal že všetko čo je od nich a od roznych medii je skutočne. Ani jedna dedina či mesto nemôže byť bez nakazy. To by ludia museli byt dobre naivní aby si mysleli že u nich v dedine sa to neobjaví. Ochvilu to pride do takeho štadia ked sused bude udavať suseda.

  33. Dnes premiér povedal, že včera bolo 12 potvrdených a povedal aj odkiaľ, ale z Paty tam nebol nikto potvrdený. Tak prestaňte vypisovať sprostosti.

  34. Tu neide o vyvolavanie duchov, ludia jednoducho potrebuju vediet, komu sa maju vo svojom susedstve vyhybat, ak pozitivny clovek nedodrziava domacu karantenu. V Madarsku musia obcania, pozitivne testovani, v domacej karantene, povinne oznacovat svoje pribytky cedulou.

  35. Pravicova vlada sa uz prezentuje. Vraj ideme odskodnovat krcmarov. Som za. Ale, nech im vyrataju stratu podla trzieb, za posledny quartal, to bude narekov, vsak vsetci obchadzaju registracne pokladne.

  36. A čo keď nespomenul Patu premiér.
    Tý čo ste na to čakali že wau povedia že nakazena žena z Paty.
    Tak asi preto že, koľko ľudí dnes žije tak že žije v podnájme.?
    Trvalý pobyt v občianskom napríklad Košice, ale žije napríklad v Bratislave.
    V občianskom má teda košice a nie prechodný pobyt v Ba.
    To asi preto nespomenul Patu premiér.
    Ale to je jedno, všetci čakáte senzáciu.?
    No je to iba choroba a poniektore komentáre sú omnoho horšie ako tá choroba..
    Smutné. Hlavne buďte zdraví a v prvom rade sa starajte o seba a svoju rodinu.
    Pekný deň…

  37. Tu by ľudia už rovno najradšej dávali ztlé hviezdy každému ktoré má koronavirus…
    Treba si uvedomiť že kto dostane koronavirus tak to má ťažké osobne a nepotrebuje tu hon na čarodejnice. Dnes to má on ci ona a zajtra to kľudne môžte byť vy.
    Dnes sa ukazuje kto je aký charakter a človek. Niekto tu popraje skóre uzdravenie a veľa síl a ineho jediné čo zaujíma kto to je aby mohol rozširovať ďalej a robiť hystériu a keď bude po pandémii tak bude bez chrbtice rozprávať ako to on bravúrne zvládol s nadhľadom.

  38. PRE MMM. TY MUSIS BYT RIADNE PRIJEBANA OSOBA.. ked je v karantene tak preto ze ked sa to nahodou prejavý (ze sa nakazila dana osoba v zahranici napr) tak to nebude roznasat dalej a bude sama doma po dobu 14 dni ked sa moze pripadna nakaza prejavit..

  39. Počujte mudrci, v Nitre poznám chlapíka, nebol sni v Taliansku, ani nikde, okrem Slovenska. Je tiež pozitívny a len preto, že sa stretol s takým mudrcom, ktorý bol na lyžovačke vo Švajčiarsku a potom kľudne chodil do roboty bez toho, aby to o ňom niekto vedel. Keď sa a to prevalilo potom jeho kolegovia mudrovali ako vy teraz. Každý sa môže nakaziť napriek tomu, že sa správa zodpovedne a ani o tom nemusí vedieť. Preto zavrite huby a keď sa nakazíte potom mudrujte.

  40. Koľko ľudí denne ochorie na obyčajnú chrípku alebo zápal pľúc…..
    Za 20 dní 216 ľudí nieje veľa na obyčajnú chrípku je za deň a 1000 nakazenych

  41. A čo to je odvar s nejakej chrípky,,, nič viac,,, koľko ľudí denne ochorie na Slovensku na zápal pľúc????, viac ako na Koronu

  42. Tak zakážte obchody typu zemina Mountfield Hornbach atď… Ľudia sú totálne sprostý a neustále chodia kupovať zbytočnosti myslím si že bez vreca zeminy sa zaobísť dá dneska

  43. ……sorry Janko ale má pravdu Kamila…zeminu si dokážeš spraviť aj doma ak budeš recyklovať…ja už nekupujem, vyrobím si 🙂

  44. ……ide hlavne o to čo pôda ptrebuje a hlavne čo sadíme a načo ju potrebujeme…no mááááme gogle či??? a kto chce tak frčí a kto nie sa sťažuje 🙂 pekný večer

  45. Nie len občianka Paty sa nakazila zákernou chorobou, ale podozrenie na nákazu sa objavilo aj u poslanca NR SR. Ani dvadsať hodín neuplynulo od vyslovenia obavy, že by koaličný poslanec Alojz Baránik (SaS) mohol byť infikovaný koronavírusom, a už mal v rukách výsledky expresných testov s negatívnym výsledkom.

    Baránika ako nadčloveka otestovali expresne rýchlo napriek tomu, že poslanci pri testovaní prednosť nemajú. A viete ako pán nenahraditeľný poslanec, nadčlovek Baránik reagoval? No takto:

    „Nejde o papalášske, elitárske správanie. Neznášam papalášizmus,“ obhajoval sa Baránik a tvrdil, že „musíme byť extrémne praktickí, najmä v čase, keď potrebujeme prijímať zákony. Uviedol, že poslanci by mali mať možnosť preferenčného prístupu k testom“.

    Pán nadčlovek Baránik presvedčil sám seba, že je nenahraditeľný a NR SR bez neho je nefunkčná.

    Toto je tá sľubovaná zmena, toto je to nové myslenie, toto je ten nový prístup, toto sme si zvolili.

    Niektorí občania budú sledovaní a sekírovaní, no a tí rovnejší nadľudia si budú fungovať ako chcú. V našej gubernii vždy platili dve sady pravidiel. Jedny pre tých obyčajných a druhé pre vrchnosť.

    A Vy v tej Pate, kým sa Vám pán poslanec takto bohorovne vysmieva ako nadčlovek sa osierajte v tejto diskusii i naďalej.

  46. Pan Majko, prosim Vas zastavte tieto komentare. Srdecne dakujem! A prajem vela, vela zdravia. Vsetkym pekny den prajem!

  47. Pridam aj ja trosku do dedinskeho boja.
    Uz od cias davnej historie plati jedno velmi mudre porekadlo:“Co rieka to potok, co patan to k….t“
    Kazdy z vas si vie domysliet

  48. Netreba zverejňovať jej meno, ona udala všetkých,s kým bola čo i len v najmenšom kontakte. Keď prišla domov,bola v povinnej karanténe,predtym samozrejme oznámila príslušným orgánom,že ma cestovateľský anamnézu. Ak sa nakaxi patan,automaticky sa ráta do mesta Sereď..

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: