Pred 111 rokmi sa potopil TITANIC. Za návštevu stojí BELFAST a samotné múzeum

Odporúčame vám

spot_img
spot_img
spot_img

Od potopenia legendárneho zaoceánskeho parníka  TITANIC uplynulo  111 rokov. Príbeh  tejto (ne) potopiteľnej lode už viac ako storočie zaujíma stovky tisíc ľudí z celého sveta.Aj v súčasnosti k téme vznikajú filmy,vyjadrujú sa k nej youtuberi a ľudia sú fascinovaní pohľadmi na predmety vylovené zo štvor kilometrovej hĺbky z mora, v ktorej vrak Titanicu  leží.

Ak majú záujemcovia chuť vedieť a vidieť viac, prípadne sa chcú osobne prejsť po suchom doku v ktorom bol Titanic vyrobený, majú možnosť.

V múzeu Titanicu nájdete aj dostatok suvenírov pamätných predmetov využiteľných aj v praktickom živote.

Mimoriadne atraktívne múzeum TITANICu je totiž dostupné v hlavnom meste Severného Írska, Belfaste.

Možno vás k návšteve tohto unikátneho múzea navnadí naša fotoreportáž obsahujúca stovky fotografií z celej cesty absolvovanej letecky do Írskeho Dublinu a následne autobusom z Dublinu (letiska) do severoírskeho Belfastu.

Hlavné mesto Severného Írska  Belfast je zaujímavé a atraktívne na návštevu aj z pohľadu inej, u nás nie tak známej histórie. Náboženské konflikty z minulosti za sebou zanechali ploty deliace Belfast na dve časti a množstvo mimoriadne zaujímavých a unikátnych grafitov na múroch v blízkosti konfliktnej zóny, ale aj v meste a na budovách.

Na samotný  Belfast spolu s návštevou múzea Titanicu si pripravte minimálne dva dni. Cesta z Dublinu do Belfastu je dlhá  105 Míl a luxusným busom trvá asi dve hodiny a je pohodlná. Pozor! Belfast v Severnom Írsku je súčasťou Veľkej Británie a teda už nie je v EÚ.

Dublin je samozrejme mestom pre nás atraktívnym  asi vždy. Ak nezaujme samotné centrum mesta ani more a Dublinský záliv, tak snáď  aspoň niekoľko stoviek vychýrených pubov s pivom Guinness vrátane legendárneho The Temple Bar,kdesi ho nepochybne  vychutnáte najlepšie.

      

1 komentár

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
Používateľské skóre captcha zlyhalo. prosím kontaktuj nás!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prečítajte si aj: